YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

yangın kapısı - Genel Bakış

yangın kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Hiç kuşku nanay ki yangın felaketi, yıl içre birey yitirilmesine münasebet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça endamsız bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem de varlık kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler için bile düşkünlük ediliyor olur.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden hariçya akıllıca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf düzından kâr olmak amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 şahıs kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat skorsına rabıtalı olarak merdiven degajeliği ayarlanmalıdır.

İşte bu delil, yangın takkadak nasıl eylem edeceğinizi ve yangın emniyetliği ekipmanlarını ne kullanacağınızı mideerir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Binaların yangından korunması ile müntesip ele kırmızıınan kanuni prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile makam düzenır.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) omurga amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu menfi koşulların öbür katlara intikalini hapsetmek yahut kabil başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapları salt müstacel durumlarda binadan kaçışı yağdırmak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya denli yangın kapısı dayanabilirler. Duman sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların yararlanmaı hoppadak takkadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belirli bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine denli mevsim kazanmanızı sağlamlar.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma normal şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut çalışmayeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this page